Welkom Bij Radio Zilverster

 

Jaren geleden zijn wij net als zovele anderen begonnen als piraat op de FM onder de naam De Combinatie Zilverster. Iedere Maandagavond hadden wij onze vaste uitzending via de frequentie, 97,6 Mhz.

Met vier personen waren wij een team en vele jaren hebben wij plezier mogen beleven van onze hobby. We hebben veel dingen mee gemaakt en wij gingen naar diverse andere piraten op bezoek om vrienden op te doen die dezelfde hobby koesterden, heerlijke piraten muziek uitzenden.

Elke keer was het weer spannend om piraat te zijn, zou het goed gaan vanavond of worden we uit de lucht gehaald. Elke maandag avond ging het goed en nooit hebben we problemen gehad met de radio controle dienst op een maandagavond. Echter zijn we wel twee keer uit de lucht gehaald maar dit was niet op de reguliere maandagavond. Twee maal op een woensdag middag werden we gepakt en na de tweede keer kregen wij een dwangsom.

Wij hebben hier destijds bezwaar tegen in gediend en zijn naar Leeuwarden geweest voor een rechtszaak maar deze hebben wij helaas verloren. Aangezien we geen andere locatie konden vinden om uit te zenden waren we genoodzaakt om te stoppen.

Na vele jaren hebben wij afscheid moeten nemen van al onze luisteraars en dat bleef niet ongeroerd. Toch is het piraat zijn altijd in de aderen blijven stromen en toen het internet steeds populairder werd hebben wij besloten om het te gaan proberen op het internet.

Samen met mijn toenmalige collega waar ik de Combinatie Zilverster mee op had gericht hebben wij besloten om het ook onder die naam op het internet te gaan proberen.

Aangezien er destijds al heel veel stations waren was en is het nog steeds moeilijk om een groot aantal luisteraars te krijgen. Wij kregen meldingen van luisteraars dat ze onze domein naam te lang vonden en dat deed ons doen besluiten om over te stappen naar een nieuwe naam, het werd Radio Digitaal.

Nadat we een aantal jaren onder deze naam via het internet hadden uitgezonden kwamen er wat omstandigheden wat diverse dj's deden besluiten om te stoppen.

Nu na een tijdje van stilte zijn we weer terug en wel onder de naam Radio Zilverster om toch het oude en vertrouwde een beetje in stand te houden. Wij doen het nu met een geheel nieuw team en op het moment gaat het super goed. We hebben weer leuke nieuwe mensen leren kennen en krijgen goede recensies van onze luisteraars.

Kortom, wij gaan nog weer jaren door en wij hopen ook u als nieuwe luisteraars te mogen begroeten.

Groeten namens het hele team van Radio Zilverster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu Live

Alarmschijf